Blaaskapel de Rozenbottels
Website dorp Haps 
Muziekonderwijs Marjo
Harmonie Engi
De Zelfkant Haps
Muzelinck
BBM - muziekbond 
KNMO
Welkom Start info en contactadressen Agenda Informatie allerlei jubilarissen 2018 fotopagina Jeugd en opleiding Music Night 2018 Lets Play Music 2018 Muziekopleidingen
Clubhuis sinds 1934!
Onze opleidingen en jeugdcommissie
Onze jeugdcommissie bestaat uit:
Jeroen Weerts en Hannie Peeters. Ze zijn te bereiken onder jc@mvjuliana.nl
De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor het jeugdorkest, de ledenwerving en de muziekopleiding. Daarnaast organiseert zij de aktiviteiten voor onze leerlingen en jeugdleden.
Opleiding blaasmuziek of slagwerk via Muzelinck
De opleidingen worden door de muziekschool de Muzelinck gegeven. Deze lessen kunnen worden zoveel mogelijk  in Haps gegeven . Mogelijk worden de lessen ook in Cuijk en Boxmeer verzorgd. Het lesgeld wordt rechtstreeks aan de Muziekschool betaald, je krijgt via de vereniging een verenigingsstempel voor korting op het lesgeld.
Leerlingen op blaasinstrumenten of slagwerk stromen in bij onze muziekschool "Muzelinck".
Aanmelden kan rechtstreeks of via onze vereniging. Wanneer volwassenen starten met een opleiding, stappen ze in de vrije richting in. In deze richting doe je na twee jaar A-examen en ga je daarna door voor de cijferlijst c.q. getuigschrift van het B-examen. Leerlingen tot en met 18 jaar worden geplaatst in de leerrichting.  
Als je al redelijk wat muziek kunt maken met je instrument mag je bij het Opleidingsorkest. Dit is een groep beginnende muzikanten uit de vereniging die samen een uur in de week muziek maken . Naast leerlingen uit Haps zijn ook een aantal leerlingen afkomstig uit St. Hubert en Langenboom.  
Wanneer kan ik lid worden ?
Voor sommige instrumenten kan dat al na 6 maanden zijn. Bij instrumenten die wat moeilijker te leren zijn kan dit later zijn. Het moment waarop je bij het opleidingsorkest kunt beginnen wordt bepaald door je muziekleraar en de dirigent van het opleidingsorkest, dit in samenspraak met de jeugdcommissie. De muziekstukken van het opleidingsorkest zijn wat minder moeilijk dan die van het grote orkest, maar wel zo leuk. Het orkest geeft ook eigen concerten.  
Na twee of drie jaar muziekschool doe je het A -examen. Als je je diploma behaald hebt, krijg je het fanfareuniform en doe je mee met serenades en optochten. Je komt meespelen met de Fanfare, het groot orkest, tijdens de eerste helft van de repetitie en wel tot negen uur! Na nog eens twee jaren doe je het B-examen en ga je de gehele repetitie meespelen met het grote Fanfare orkest. Daarna is doorgaan met de lessen niet verplicht, het wordt wel aangeraden!  
Voor mensen met uitzonderlijke aanleg of ervaring in en voor de muziek kan een uitzondering worden gemaakt voor het moment waarop zij instromen bij het groot orkest. In dit geval beslist de dirigent over het instroommoment.